Hem / Utbildning / Utbildningstips / Föreningskunskap

Föreningskunskap

Föreningsutbildning Bas

För att skapa en större förståelse för vad er förening står för och var ni vill nå med föreningen har Svensk Simidrott tagit fram "Föreningsutbildning Bas" Denna utbildning är utformad som en grundmall som ni sedan själva kan fylla på och anpassa utefter er förenings verksamhet och behov. Tanken med utbildningen är att den är en introduktionsutbildning för nya ledare i föreningen. Utbildningen består av en handledning samt en presentation i PowerPoint. Du hittar dessa filer här:

Om ni vill ha stöd och hjälp med utbildningen kan ni kontakta ert distrikts utvecklingskonsulent

 

Föreningslära

SISU Idrottsutbildarna har i sin utbildningskatalog utbildningar för föreningsledare och personer som jobbar med att utveckla föreningen. De har tagit fram en gratis introduktionsutbildning på webben för dig som är föreningsledare. Utbildningen tar ca 2-3 timmar att gå igenom.  Denna introduktionsutbildning är tänkt att ge dig en första inblick i vad det innebär att vara föreningsledare inom idrotten och hur du kan skapa förutsättningar för idrottens gemensamma mål, men framförallt inspirera dig till ett spännande och viktigt uppdrag. Du hittar utbildningssidan här: Introduktionsutbildning för föreningsledare. Under hösten 2020 kommer även en mer omfattande grundutbildning lanseras.

IdrottOnline

Information och hjälp om utbildningar i IdrottOnline hittar du här.

 

SISU Idrottsutbildarna

 

Kom ihåg att ni även kan vända er till ert lokala SISU distrikt för vidare utbildning, hjälp och stöd i föreningskunskap och utveckling. SISU Idrottsutbildarna är en resurs för din förening och ditt förbund när ni vill utvecklas. De kommer till er och anpassar utbildningar och utvecklingsinsatser efter era önskemål och behov. All deras verksamhet utgår från deltagarnas egna initiativ.

 

Svensk Simidrotts Huvudsponsor

  • arena logga

Nationella sponsorer

  • arena logga
  • Malmsten logga

Partners

  • Fabege logga
  • Folkpool logga
  • Medley logga
  • NeH logga